Forbedring av mental velvære blandt studenter ved NTNU Gjøvik via forbedring av informasjon

Bacheloroppgave for Studywell

Denne bachelor-oppgaven var et gruppeprosjekt hvor vi opprinnelig var 3 Interaksjonsdesignere som jobbet sammen for å samle inn innsikt, for å senere dele oss inn i to forskjellige grupper, og da også prosjekter. Vi var da to som jobbet på dette.

Fase 1: Innsikt

De første 2 månedene av prosjektet bestod kun av innsamling av innsikt. Her så vi på tidligere artikler, holdt intervjuer med både Sit og studenter, og en workshop med en gruppe studenter. Vi samlet all denne innsikten i et Figjam-dokument, sorterte det, og så gjennom alt. Videre i løpet av den 3. måneden gjorde vi en kombinasjon av videre innsikt og idéutvikling.

Fase 2: Planlegging

Samtidig som vi begynte med siste bit av innsikt, begynte vi å utvikle idéer og planlegge prosjektet videre. Her brukte vi affinity mapping, dot-voting, personaer, empathy mapping, user journeys, og generelt flere andre metoder som for eksempel 5 Whys, for å komme frem til den beste idéen for det videre prosjektet.

Fase 3: Lo-fi prototyping

Under lo-fi prototyping, jobbet vi for det meste på papir for å effektivt få frem så mange designkonsepter som mulig, slik at vi kunne teste hva som funket og ikke funket med andre studenter. Følgende denne testingen, kom gruppen fram til to forskjellige idéer, og valgte da at det var best å dele seg å utføre to prosjekter, da vi ikke hadde likt syn på hvordan oppgaven burde utføres. Vi var da en gruppe på 2 som jobbet videre på det som ble til dette produktet, som var en tjeneste som bestod av en håndbok, en nettside, og andre elementer.

Fase 4: Hi-fi prototyping

Den siste fasen her var da hi-fi prototyping, som til å begynne med startet med gjenskape de endelige papir-prototypene digitalt. Vi utviklet da håndboken og nettsiden samtidig, og gikk gjennom flere iterasjoner på begge disse. Tanken her var at disse var hoved-delene av vår tjeneste, og disse skulle da gjøre informasjon relevant for en student enklere å få tak i, og mer organisert, slik at man har en fast plass å finne denne, i stedet for slik det er nå, hvor informasjon er spredt utover flere plattformer.

Det nåværende produktet

Dette prosjektet har fortsatt en del som kan jobbes videre på og videreutvikles, men i sin nåværende form, står jeg for at det har stort potensiale for å forbedre det sosiale livet for studenter ved Gjøvik.

Håndbok - Forside

Håndbok - Infoside Studentorg

Håndbok - Infoside Sit

Håndbok - Infoside Campus

Håndbok - Infoside Helsetjenester

Håndbok - FN’s Bærekraftsmål

Nettside - Forside

Håndbok - Forside (Lengre ned)

Nettside - Eksempel av studentorg.